
Ferie. Kurs kulinarny 2024
Opis
Zapraszamy na zimowy kurs gotowania! Tegoroczny temat warsztatów to "Smakiem po mapie”.Przez pięć dni będziemy się spotykać w studiu i przygotowywać dania inspirowane kuchniami z całego świata.
Każdego dnia odwiedzimy inny zakątek świata i poznamy charakterystyczne składniki dla wybranej kuchni.
Poniżej przedstawiamy menu kursu
Dzień I
- Amerykańska sałatka cobb
- Nugetsy z sosem ranch
- Kukurydziane mufiny z jalapeno
- Pop tarts z cynamonowym nadzieniem
Dzień II
- Chana ko dahl
- Kuminowy ryż jeera
- Ziemniaki po bombajsku
- Ciasto marchewkowe z garam masalą i kremem z palonego masła
Dzień III
- Domowa pita z tzatziki
- Keftedas z sosem pomidorowym
- Spanakopita z szpinakiem i fetą
- Melomakarona
Dzień IV
- Panjeon- koreański placek z warzywami
- Bibimbap
- Koreańskie kluski w ostrym sosie
- Hotteok- słodkie placuszki
Dzień V
- Sałatka Nicejska
- Gratin dauphinois
- Kalafior pod beszamelem
- Moelleux au chocolat - klasyczne ciasto czekoladowe
Codziennie między 11.00-15.00 każdy z Was samodzielnie przygotuje 4 potrawy, które z łatwością powtórzycie w domu.
Każdy uczestnik otrzyma książkę z przepisami z kursu.
Kurs gotowania przeznaczony jest dla uczestników od 11 lat.
Dodatkowe informacje
- Są to zajęcia dla dzieci w wieku 11+
- Kolejność dni może zostać zmieniona
- Minimalna liczba uczestników: 8
- Zajęcia trwają 4 godziny dziennie (11.00-15.00)
- Kurs jest przyjazny dla osób na diecie wegetariańskiej (prosimy o informacje w uwagach do zamówienia)
- Kurs odbywa się w dwóch terminach: 15.01-19.01.2024, 22.01-26.01.2024
- Zajęcia odbywają się w naszym studiu, przy ul. Dzielnej 15, 01-029 Warszawa (Śródmieście)
- Jeśli chcecie zabrać swoje potrawy do domu, prosimy weźcie ze sobą opakowania wielorazowego użytku na jedzenie, zadbajmy wspólnie o planetę
- Zasady odwoływania uczestnictwa zapisane są w Regulaminie sklepu.