
Karnawał w Nowy Orleanie- Mardi Gras. Warsztaty dla nastolatków
Opis
Tu nas jeszcze nie było! Z okazji trwającego karnawału wybierzemy się na ulicę nowego orleanu i gdzie ostatniego dnia karnawału odbywa się "Merdi gras", czyli luizjański tłusty czwartek. Podczas zajęć będziecie mieli okazję dowiedzieć się, czym jest kuchnia cajuńska, jaka jest różnica między po-boy sandwich a hot-dogiem oraz poznacie tajniki przygotowania deseru słynnego luizjańskiego kucharza.
Na warsztatach przygotujecie:
- po-boy sandwich- nowo orleańska street foodowa kanapka na bazie krótkiej bagietki
- gumbo- tradycyjną potrawę z mięsem i warzywami
- oraz bananas foster- banany w karmelu z lodami
Ważne:
- Są to zajęcia dla dzieci w wieku 11+ lat.
- Warsztaty trwają 2 godziny
- Kupując warsztat prosimy, zwróćcie uwagę na godzinę jego rozpoczęcia, rozpoczynamy punktualnie
- Jeśli chcecie zabrać swoje potrawy do domu, prosimy, zabierzcie ze sobą opakowania wielorazowego użytku, zadbajmy wspólnie o planetę
- Nie ma możliwości przyjścia na zajęcia bez opłacenia ich uprzednio w systemie sklepu internetowego (dotyczy także kart podarunkowych).
- Zapisy na warsztaty przyjmujemy do piątku.
- Minimalna liczba uczestników: 6. W przypadku małej liczby uczestników zajęcia mogą zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
- Zasady odwoływania uczestnictwa zapisane są w Regulaminie sklepu.
Warsztaty poprowadzi Ania pasjonatka gotowania, odkrywania nowych smaków, baczna obserwatorka, która nie stroni od improwizacji. Trenerka kulinarne z dużym doświadczeniem w pracy z dziećmi i dorosłymi. Hobbystycznie co roku prowadzi kuchnię polową na obozach dla dzieci, gdzie wraz z dziećmi przygotowuje posiłki dla całego obozu.