Karnawał w Nowy Orleanie- Mardi Gras. Warsztaty dla nastolatków
Opis
Z okazji trwającego karnawału wybierzemy się na ulicę nowego orleanu i gdzie ostatniego dnia karnawału odbywa się "Merdi gras", czyli luizjański tłusty czwartek. Podczas zajęć będziecie mieli okazję dowiedzieć się, czym jest kuchnia cajuńska oraz poznacie tajniki przygotowania deseru słynnego luizjańskiego kucharza.
Na warsztatach przygotujecie:
- chlebek kukurydziany
- gumbo- tradycyjną potrawę z mięsem i warzywami
- oraz bananas foster- banany w karmelu z lodami
Ważne:
- Są to zajęcia dla dzieci w wieku 11+ lat.
- Warsztaty trwają 2 godziny
- Kupując warsztat prosimy, zwróćcie uwagę na godzinę jego rozpoczęcia, rozpoczynamy punktualnie
- Jeśli chcecie zabrać swoje potrawy do domu, prosimy, zabierzcie ze sobą opakowania wielorazowego użytku, zadbajmy wspólnie o planetę
- Nie ma możliwości przyjścia na zajęcia bez opłacenia ich uprzednio w systemie sklepu internetowego (dotyczy także kart podarunkowych).
- Zapisy na warsztaty przyjmujemy do piątku.
- Minimalna liczba uczestników: 6. W przypadku małej liczby uczestników zajęcia mogą zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
- Zasady odwoływania uczestnictwa zapisane są w Regulaminie sklepu.
Warsztaty poprowadzi Ania pasjonatka gotowania, odkrywania nowych smaków, baczna obserwatorka, która nie stroni od improwizacji. Trenerka kulinarne z dużym doświadczeniem w pracy z dziećmi i dorosłymi. Hobbystycznie co roku prowadzi kuchnię polową na obozach dla dzieci, gdzie wraz z dziećmi przygotowuje posiłki dla całego obozu.