Korea. Smakiem po mapie. Dla nastolatków
Opis
Pałeczki w dłoń i ruszamy! Podczas warsztatów dowiecie się, czym jest gochugaru oraz ile razy trzeba wypłukać ryż przed gotowaniem. Porozmawiamy też o tym dlaczego kimchi kisi się w garnku wkopanym w ziemię :) Ten warsztat jest pełen smaku i ciekawostek, rezerwujcie miejsca już teraz!
Na warsztatach przygotujemy:
- Bulgogi z mielonej wołowiny, ryżem i kimchi
- Hotteok- słodkie drożdżowe placuszki nadziewane jabłkiem i karmelem
Ważne:
- Są to zajęcia dla dzieci w wieku 11+ lat.
- Warsztaty trwają 2 godziny
- Warsztaty odbywają się w reżimie sanitarnym, zgodnie z aktualnymi wytycznymi.
- Kupując warsztat prosimy, zwróćcie uwagę na godzinę jego rozpoczęcia, rozpoczynamy punktualnie
- Jeśli chcecie zabrać swoje potrawy do domu, prosimy, zabierzcie ze sobą opakowania wielorazowego użytku, zadbajmy wspólnie o planetę
- Nie ma możliwości przyjścia na zajęcia bez opłacenia ich uprzednio w systemie sklepu internetowego (dotyczy także kart podarunkowych).
- Zapisy na warsztaty przyjmujemy do piątku.
- Minimalna liczba uczestników: 6. W przypadku małej liczby uczestników zajęcia mogą zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
- Zasady odwoływania uczestnictwa zapisane są w Regulaminie sklepu.
Warsztaty poprowadzi Ania pasjonatka gotowania, odkrywania nowych smaków, baczna obserwatorka, która nie stroni od improwizacji. Trenerka kulinarne z dużym doświadczeniem w pracy z dziećmi i dorosłymi. Hobbystycznie co roku prowadzi kuchnię polową na obozach dla dzieci, gdzie wraz z dziećmi przygotowuje posiłki dla całego obozu.