Korea. Smakiem po mapie. Dla rodzica z dzieckiem
Opis
Korea to kraj znany nie tylko z K-popu, ale też ze swojej wspaniałej kuchni. Udowodnimy Wam to podczas tej kulinarnej wyprawy. Pałeczki w dłoń i ruszamy! Podczas warsztatów dowiecie się, czym jest gochugaru oraz ile razy trzeba wypłukać ryż przed gotowaniem. Porozmawiamy też o tym dlaczego kimchi kisi się w garnku wkopanym w ziemię :) Na warsztacie gotujecie w rodzinnych duetach - rodzic + dziecko, a jeśli chcielibyście powiększyć grono gotujących i ucztujących, dodajcie do rezerwacji dodatkowego uczestnika! Ten warsztat jest pełen smaku i ciekawostek, rezerwujcie miejsca już teraz!
Na warsztatach wspólnie przygotujemy:
- Yachaejeon- koreanskie placuszki z warzywami
- Bulgogi z mielonej wołowiny, ryżem i kimchi
- Hotteok- słodkie drożdżowe placuszki z cynamonem i orzechami
Ważne:
- Jest to warsztat rodzinny bez limitu wieku dzieci.
- Zapisy na warsztaty przyjmujemy do piątku.
- Podana cena to koszt uczestnictwa w warsztatach dziecka i jego opiekuna.
- W czasie warsztatów uczestnicy mają zapewnione wszystkie niezbędne składniki, akcesoria i fartuchy do gotowania.
- Jeśli chcesz przyjść z dwójką dzieci lub z drugim dorosłym koszt jego uczestnictwa wynosi 50 proc. ceny. Kupując warsztat dla trzech osób kup bilet na warsztat oraz bilet dla dodatkowego uczestnika.
- Minimalna liczba uczestników: 6 (opiekun+dziecko).
- Kupując warsztat prosimy zwróćcie uwagę na dzień i godzinę jego rozpoczęcia. Zaczynamy punktualnie.
- Jeśli chcecie zabrać swoje potrawy do domu prosimy zabierzcie ze sobą opakowania wielorazowego użytku, zadbajmy wspólnie o planetę
- Warunki rezygnacji z zajęć znajdują się w Regulaminie.
Warsztaty poprowadzi Ania pasjonatka gotowania, odkrywania nowych smaków, baczna obserwatorka, która nie stroni od improwizacji. Trenerka kulinarne z dużym doświadczeniem w pracy z dziećmi i dorosłymi. Hobbystycznie co roku prowadzi kuchnię polową na obozach dla dzieci, gdzie wraz z dziećmi przygotowuje posiłki dla całego obozu.