Meksyk od kuchni. Dla nastolatków
Opis
Zapraszamy do spędzenia rodzinnego sobotniego popołudnia z meksykańską muzyką i obłędnym jedzeniem! Na warsztacie nauczymy Was jak przygotować carnitas, czym jest masa harina i jak obsługiwać praski do tortilli. Przygotujcie się na meksykańską ucztę!
Menu warsztatu:
- domowe tacos z kurczakiem a'la carnitas, pastą fasolą, kolendrą i awokado
- czekoladowe ciasteczka inspirowane meksykańską gorącą czekoladą
Ważne:
- Są to zajęcia dla dzieci w wieku 11+ lat.
- Warsztaty trwają 2 godziny
- Kupując warsztat prosimy, zwróćcie uwagę na godzinę jego rozpoczęcia, rozpoczynamy punktualnie
- Jeśli chcecie zabrać swoje potrawy do domu, prosimy, zabierzcie ze sobą opakowania wielorazowego użytku, zadbajmy wspólnie o planetę
- Nie ma możliwości przyjścia na zajęcia bez opłacenia ich uprzednio w systemie sklepu internetowego (dotyczy także kart podarunkowych).
- Zapisy na warsztaty przyjmujemy do piątku.
- Minimalna liczba uczestników: 6. W przypadku małej liczby uczestników zajęcia mogą zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
- Zasady odwoływania uczestnictwa zapisane są w Regulaminie sklepu.
- Dzieci gotują pod okiem trenerów, bez udziału opiekunów w warsztacie.
Warsztaty poprowadzi Ania pasjonatka gotowania, odkrywania nowych smaków, baczna obserwatorka, która nie stroni od improwizacji. Trenerka kulinarne z dużym doświadczeniem w pracy z dziećmi i dorosłymi. Hobbystycznie co roku prowadzi kuchnię polową na obozach dla dzieci, gdzie wraz z dziećmi przygotowuje posiłki dla całego obozu.