
Opis
Tym razem na warsztatach przygotujemy rodzinną ucztę w stylu mezze! Na warsztatach dowiecie się skąd pochodzi mezze, jakie dania wchodzą w jego skład i jaka powinna być kolejność podawania dań? Nauczycie się też czym jest tahina, musabaha, dukkah, harisa i labneh.
Na warsztatach przygotujemy:
- Domowa pita
- Musabaha- hummus na ciepło z cieciorką
- Kefta
- Pieczona dynia z harisą, labneh i dukkah
Ważne:
- Jest to warsztat rodzinny bez limitu wieku dzieci.
- Zapisy na warsztaty przyjmujemy do piątku.
- Podana cena to koszt uczestnictwa w warsztatach dziecka i jego opiekuna.
- W czasie warsztatów uczestnicy mają zapewnione wszystkie niezbędne składniki, akcesoria i fartuchy do gotowania.
- Jeśli chcesz przyjść z dwójką dzieci lub z drugim dorosłym koszt jego uczestnictwa wynosi 50 proc. ceny. Kupując warsztat dla trzech osób kup bilet na warsztat oraz bilet dla dodatkowego uczestnika.
- Minimalna liczba uczestników: 6 (opiekun+dziecko).
- Kupując warsztat prosimy zwróćcie uwagę na dzień i godzinę jego rozpoczęcia. Zaczynamy punktualnie.
- Jeśli chcecie zabrać swoje potrawy do domu prosimy zabierzcie ze sobą opakowania wielorazowego użytku, zadbajmy wspólnie o planetę
- Warunki rezygnacji z zajęć znajdują się w Regulaminie.
Warsztaty poprowadzi Ania pasjonatka gotowania, odkrywania nowych smaków, baczna obserwatorka, która nie stroni od improwizacji. Trenerka kulinarne z dużym doświadczeniem w pracy z dziećmi i dorosłymi. Hobbystycznie co roku prowadzi kuchnię polową na obozach dla dzieci, gdzie wraz z dziećmi przygotowuje posiłki dla całego obozu.