
Na ulicach Tokio. Dla nastolatków
Opis
Na tych warsztatach, przeniesiemy się na zatłoczone ulice Tokio w poszukiwaniu smaku japońskiego street foodu. Waszą przewodniczką po tajnikach azjatyckich smaków, będzie Ania, która opowie wam między innymi czym różni się makaron udon od makaronu ramen, czy jak powstaje miso.
Na warsztatach przygotujecie:
- Yaki udon- stir fry z makaronem udon i warzywami
- Tsukane- japońskie szaszłyki z kurczaka w słodkim sosie
- oraz babeczki z matchą i truskawkami
Ważne:
- Są to zajęcia dla dzieci w wieku 11+ lat.
- Warsztaty trwają 2 godziny
- Kupując warsztat prosimy, zwróćcie uwagę na godzinę jego rozpoczęcia, rozpoczynamy punktualnie
- Jeśli chcecie zabrać swoje potrawy do domu, prosimy, zabierzcie ze sobą opakowania wielorazowego użytku, zadbajmy wspólnie o planetę
- Nie ma możliwości przyjścia na zajęcia bez opłacenia ich uprzednio w systemie sklepu internetowego (dotyczy także kart podarunkowych).
- Zapisy na warsztaty przyjmujemy do piątku.
- Minimalna liczba uczestników: 6. W przypadku małej liczby uczestników zajęcia mogą zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
- Zasady odwoływania uczestnictwa zapisane są w Regulaminie sklepu.
- Dzieci gotują pod okiem trenerów, bez udziału opiekunów w warsztacie
Warsztaty poprowadzi Ania pasjonatka gotowania, odkrywania nowych smaków, baczna obserwatorka, która nie stroni od improwizacji. Trenerka kulinarne z dużym doświadczeniem w pracy z dziećmi i dorosłymi. Hobbystycznie co roku prowadzi kuchnię polową na obozach dla dzieci, gdzie wraz z dziećmi przygotowuje posiłki dla całego obozu.