
Peru. Smakiem po mapie. Dla rodzica i dziecka
Opis
Zapraszamy na kulinarną przygodę pełną egzotycznych smaków Peru! To idealna okazja, by poznać wyjątkowe przepisy i cieszyć się wspólnym gotowaniem. Podczas warsztatów porozmawiamy o niezwykłości kuchni peruwiańskiej, dowiecie się jak różni się kuchnia z And, od tej z puszczy amazońskiej czy z wybrzeża kraju. Zastanowimy się również jakie produkty przywędrowały do Peru wraz z emigrantami z innych krajów i które używane są do dziś.
Na warsztatach przygotujecie:
- soczystego kurczaka w aromatycznym "Aji verde"- zielonym sosie,
- oraz tradycyjne peruwiańskie empanadas z mielonym mięsem, warzywami i jajkiem
Ważne:
- Jest to warsztat rodzinny bez limitu wieku dzieci.
- Zapisy na warsztaty przyjmujemy do piątku.
- Podana cena to koszt uczestnictwa w warsztatach dziecka i jego opiekuna.
- W czasie warsztatów uczestnicy mają zapewnione wszystkie niezbędne składniki, akcesoria i fartuchy do gotowania.
- Jeśli chcesz przyjść z dwójką dzieci lub z drugim dorosłym koszt jego uczestnictwa wynosi 50 proc. ceny. Kupując warsztat dla trzech osób kup bilet na warsztat oraz bilet dla dodatkowego uczestnika.
- Minimalna liczba uczestników: 6 (opiekun+dziecko).
- Kupując warsztat prosimy zwróćcie uwagę na dzień i godzinę jego rozpoczęcia. Zaczynamy punktualnie.
- Jeśli chcecie zabrać swoje potrawy do domu prosimy zabierzcie ze sobą opakowania wielorazowego użytku, zadbajmy wspólnie o planetę
- Warunki rezygnacji z zajęć znajdują się w Regulaminie.
Warsztaty poprowadzi Ania pasjonatka gotowania, odkrywania nowych smaków, baczna obserwatorka, która nie stroni od improwizacji. Trenerka kulinarne z dużym doświadczeniem w pracy z dziećmi i dorosłymi. Hobbystycznie co roku prowadzi kuchnię polową na obozach dla dzieci, gdzie wraz z dziećmi przygotowuje posiłki dla całego obozu.