
Sushi . Dla nastolatków
Opis
To warsztaty, których domagaliście się od dawna! Na warsztatach będziecie rolować, kroić i próbować nowych smaków! Dowiecie się jakie są rodzaje sushi, czym jest tempura, togarashi czy oshinko. Poznacie akcesoria i techniki niezbędne do przygotowywania sushi w swoich domowych kuchniach. Nie ominie Was też lekcja jedzenia pałeczkami
Na warsztatach przygotujecie:
-
Hosomaki z oshinko
-
Futomaki z pieczonym łososiem, serkiem, ogórkiem, kanpyo i szczypiorem
-
Uramaki z krewetką w tempurze, awokado i spicy mayo
Ważne:
- Są to zajęcia dla dzieci w wieku 11+ lat.
- Warsztaty trwają 2-2,5 godziny
- Kupując warsztat prosimy, zwróćcie uwagę na godzinę jego rozpoczęcia, rozpoczynamy punktualnie
- Jeśli chcecie zabrać swoje potrawy do domu, prosimy, zabierzcie ze sobą opakowania wielorazowego użytku, zadbajmy wspólnie o planetę
- Nie ma możliwości przyjścia na zajęcia bez opłacenia ich uprzednio w systemie sklepu internetowego (dotyczy także kart podarunkowych).
- Zapisy na warsztaty przyjmujemy do piątku.
- Minimalna liczba uczestników: 6. W przypadku małej liczby uczestników zajęcia mogą zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
- Zasady odwoływania uczestnictwa zapisane są w Regulaminie sklepu.
Warsztaty poprowadzi Ania pasjonatka gotowania, odkrywania nowych smaków, baczna obserwatorka, która nie stroni od improwizacji. Trenerka kulinarne z dużym doświadczeniem w pracy z dziećmi i dorosłymi. Hobbystycznie co roku prowadzi kuchnię polową na obozach dla dzieci, gdzie wraz z dziećmi przygotowuje posiłki dla całego obozu.