
Szakszuka i bajgle. Warsztaty dla nastolatków
Opis
Jerozolima to miasto na styku trzech kultur, której kuchnia reprezentuję połączenie tego, co najlepsze z całego świata. Na warsztatach dowiecie się: skąd pochodzi szakszuka, gdzie zostały wymyślone bajgle, oraz czym jest harissa, labneh, zatar oraz sumak.
Na warsztatach przygotujecie:
- Tradycyjna szakszuka z papryką, pomidorami, harissą z dodatkiem zataru
- oraz jerozolimskie bajgle z sezamem
Uwaga!
- Są to zajęcia dla dzieci w wieku 11+.
- Zapisy na warsztaty przyjmujemy do piątku.
- Minimalna liczba uczestników: 6. W przypadku małej liczby uczestników grupy warsztatowe mogą być połączone.
- Kupując warsztat prosimy, zwróćcie uwagę na godzinę jego rozpoczęcia, rozpoczynamy punktualnie!
- Jeśli chcecie zabrać swoje potrawy do domu, prosimy zabierzcie ze sobą opakowania wielorazowego użytku, zadbajmy wspólnie o planetę
- Nie ma możliwości przyjścia na zajęcia bez opłacenia ich uprzednio w systemie sklepu internetowego (dotyczy także kart podarunkowych).
- Zasady odwoływania uczestnictwa zapisane są w Regulaminie sklepu.
Warsztaty poprowadzi Ania pasjonatka gotowania, odkrywania nowych smaków, baczna obserwatorka, która nie stroni od improwizacji. Trenerka kulinarne z dużym doświadczeniem w pracy z dziećmi i dorosłymi. Hobbystycznie co roku prowadzi kuchnię polową na obozach dla dzieci, gdzie wraz z dziećmi przygotowuje posiłki dla całego obozu.