
Tajlandia. Smakiem po mapie. Dla nastolatków
Opis
Witajcie w naszym świecie kulinarnych przygód! Przygotujcie się na rodzinne spotkanie pełne aromatycznych przygód prosto z Tajlandii. W naszych warsztatach nauczymy Was, jak przygotować klasyczne tajskie dania. Na warsztatach poznacie smak sosu rybnego i cukru palmowego, dowiecie się jak przygotować lepki ryż oraz czym zastąpić niedojrzałą papaję w sałatce som tam.
Na warsztatach przygotujecie:
- pad thai z kurczakiem
- som tam z kalarepki
- oraz mango sticky rice z syropem z liśćmi kafiru
Ważne:
- Są to zajęcia dla dzieci 11+ lat.
- Warsztaty trwają 2 godziny
- Zapisy na warsztaty przyjmujemy do piątku.
- Minimalna liczba uczestników: 6. W przypadku małej liczby uczestników grupy warsztatowe mogą być połączone.
- Kupując warsztat prosimy, zwróćcie uwagę na godzinę jego rozpoczęcia, rozpoczynamy punktualnie!
- Jeśli chcecie zabrać swoje potrawy do domu, prosimy zabierzcie ze sobą opakowania wielorazowego użytku, zadbajmy wspólnie o planetę
- Nie ma możliwości przyjścia na zajęcia bez opłacenia ich uprzednio w systemie sklepu internetowego (dotyczy także kart podarunkowych).
- Zasady odwoływania uczestnictwa zapisane są w Regulaminie sklepu.
Warsztaty poprowadzi Ania pasjonatka gotowania, odkrywania nowych smaków, baczna obserwatorka, która nie stroni od improwizacji. Trenerka kulinarne z dużym doświadczeniem w pracy z dziećmi i dorosłymi. Hobbystycznie co roku prowadzi kuchnię polową na obozach dla dzieci, gdzie wraz z dziećmi przygotowuje posiłki dla całego obozu.